Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
TwitterFacebook
Categories Menu

Paulien Stap

Paulien

PAULIEN STAP-PENNOCK

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben oefentherapeut Cesar met als specialisatie Kinderoefentherapie voor kinderen van 0-4 en 4-12 jaar.

Toen ik een beroepskeuze moest maken vroeg ik me af, wat vind ik leuk? Dat waren: bewegen, werken met kinderen en individuele contacten met mensen. Daarom heb ik voor Oefentherapie Cesar gekozen, een vak met veel beweging en doorgroei mogelijkheden naar Kinderoefentherapie.

Nu werk ik al meer dan 30 jaar (sinds 1981) met veel plezier met kinderen van alle leeftijden die problemen ondervinden met bewegen. Ik begeleid en adviseer niet alleen de kinderen maar ook de ouders en de leerkrachten of groepsleid(st)ers. In het proces van de therapie hecht ik veel belang aan de samenwerking met de ouders. Ik vind het belangrijk dat zij de problematiek van hun kind begrijpen en aan hun kind en aan anderen kunnen uitleggen.

Ook baby’s hebben soms therapie nodig. Ik draag de ouders ideeën aan om het kind thuis zo goed en veilig mogelijk in zijn ontwikkeling te stimuleren. Ik help hen met adviezen over de verzorging en manier van hanteren, voeden, baden en aankleden van hun kind. De behandeling vindt, indien nodig, aan huis plaats.

Ik onderhoud goede contacten met andere therapeuten, artsen en begeleiders van jonge kinderen en hun ouders, meer hierover leest u op deze pagina.

Ik behandel ook kinderen met orthopedische problemen en houdingsafwijkingen. Dat zijn bijvoorbeeld schouder-, nek-, rug-, knie- en voetproblemen. Ook zie ik kinderen met spierspanningspijn of hyperventilatie. Samen met het kind, en vaak ook samen met de ouders en de arts, pakken we pijnklachten, ademhaling of spanningsproblemen aan zodat het kind er zo spoedig mogelijk baat bij heeft en weer lekker in zijn vel komt te zitten.

Een kind
is zoveel meer
dan een aanstaande dame
of een aanstaande heer
Wie niet in een kind
het wonder ziet
die snapt dit hele versje niet
– Toon Hermans –

Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).
Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici en het kwaliteitsregister voor Kinder Oefentherapeuten onder nr. 39901123694.

Lees hier mijn blog

BIJ- EN NASCHOLING / ACTIVITEITEN

2010: baby en peutercursus (0-4 jr).
Steekwoorden in deze cursus: onderzoek en testen (AIMS, BSID), ontwikkelingspsychologie, gedragsneurologie, asymmetrische ontwikkeling bij baby’s, praktisch behandelen, Sherborne methode, studiegroep.

2011: middels cursus en studie heb ik mij verdiept in de betekenis en impact van reflexen en visuele vaardigheden die invloed hebben op het motorisch en sensorisch functioneren én aan de basis liggen van de ontwikkeling van motoriek, waarneming en gedrag.
Steekwoorden: hyperactiviteit, concentratie problemen, gedrag, dyslexie, onrust angst, lezen, oog-handcoördinatie, schrijven, balvaardigheid, onhandigheid.

2014: cursus handschrift “Consultatie, educatie en interventie bij stoornissen in de ontwikkeling van het handschrift”.  Deze cursus wordt door wetenschappelijk onderzoek onderbouwd.
Doel van de cursus: kinderoefentherapeuten beter toerusten om kinderen met schrijf- en handschriftproblemen én leerkrachten die deze kinderen in de klas hebben beter te kunnen begeleiden.