Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Overgewicht en bewegen

Overgewicht en bewegen

Overgewicht komt vaak door een ongezond eetpatroon met gedragsmatige oorzaken, waardoor er ook problemen met bewegen ontstaan.
Dit wordt een cirkel waar kind en ouders niet makkelijk zelf uit komen. Dan is het fijn om professionele hulp te krijgen die een complete aanpak biedt, afgestemd op úw kind en situatie, met intensieve betrokkenheid van u als ouders.

Kinderen met overgewicht bewegen vaak niet voldoende en hebben er weinig plezier in. Ze spelen weinig buiten en op het schoolplein doen ze vaak niet actief mee aan het spel. Zo komen ze in een vicieuze cirkel van minder bewegen en toenemend overgewicht terecht.
Kinderoefentherapie in combinatie met reflexintegratie en coaching doorbreekt die cirkel door met kind en ouders samen te onderzoeken en te oefenen hoe gezond bewegen een plaats in de vrijetijdsbesteding van het hele gezin kan krijgen.

Bewegen is belangrijk voor alle kinderen maar speciaal voor kinderen met overgewicht.
Bewegen is belangrijk voor onder meer conditie, groei, kracht, concentratie en spijsvertering.
Wanneer deze kinderen zich te veel aan fysieke activiteiten onttrekken wordt een gezonde ontwikkeling belemmerd.
Tijdens de therapie gaat het kind op een speelse manier bewegen, conditie opbouwen en vaardigheden verbeteren.
Het doel van deze werkwijze is dat uw kind dagelijks intensiever gaat bewegen en een sport, hobby of training oppakt, die volgehouden kan worden. Uw kind krijgt meer plezier in bewegen en gaat zich beter voelen!
Voor kinderen die moeite met bewegen of problemen met hun motorische ontwikkeling hebben wordt de kinderoefentherapie aangevuld met MNRI reflexintegratie.
Voor kinderen met emotionele belemmerende emoties, gedachten of overtuigingen, is er Kind-In-Evenwicht.
De combinatie kinderoefentherapie, reflexintegratie en Kind-In-Evenwicht heet: Kinderoefentherapie-Plus.

U kunt ervoor kiezen om voor het overgewicht van uw kind voor een complete aanpak te kiezen. Dat wil zeggen dat u met uw kind door 1,2 of 3 professionals begeleid kunt worden. Het is uiteraard aan u om er een 1-, 2- of 3-weg aanpak van te maken.
Die keuze bestaat uit:

Hier vindt u meer informatie over overgewicht en kinderen: Informatie en tips voor ouders en kind.