Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Onze praktijk

Onze praktijk

Onze praktijk voor Kinderoefentherapie is gevestigd aan de Torenlaan 11 B, 1402 AT te Bussum. Wij behandelen kinderen van alle leeftijden.

Het maken van een afspraak
De eerste afspraak maakt u telefonisch. Wij noteren de persoonsgegevens van uw kind en we overleggen bij welke therapeut u een afspraak kunt maken. Dit is afhankelijk van de hulpvraag of klacht van uw kind en de slaap- of schooltijden.

Wat moet u meenemen 
– verwijsbrief van uw huisarts, consultatiebureau-/jeugdarts of de specialist, indien uw kind door een van hen is verwezen
Ook zónder verwijzing kun u met uw kind bij ons terecht.
– uw verzekeringsbewijs
– identificatiebewijs van uw kind (paspoort, ID kaart)

Vragenlijst
Wanneer u met  uw kind naar Kinderoefentherapie komt, vragen we u een oudervragenlijst in te vullen.

U kunt hier de oudervragenlijst voor kinderen van 4-12 jr. downloaden.

U kunt hier de oudervragenlijst voor kinderen van 1-4 jr. downloaden.

U kunt hier  de oudervragenlijst voor zuigelingen downloaden.

Deze kunt u uitprinten, invullen en dan inscannen en als bijlage mailen naar de praktijk t.n.v. de therapeut van uw kind.
U kunt het formulier ook printen en ingevuld meenemen naar de therapie.

Mailadres: info@oefentherapie-bussum.nl

Kosten

  • Kinderoefentherapie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed tot een leeftijd van 18 jaar. Uit de basisverzekering worden de eerste 18 behandelingen vergoed, na 18 keer is dit afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering. Personen onder de 18 jaar betalen geen premie voor de basisverzekering en hebben geen eigen risico, ook de wettelijke ‘eigen bijdrage’ geldt NIET voor de basisverzekering. Daarnaast zijn kinderen tot 18 jaar ook gratis verzekerd voor de aanvullende zorgverzekeringen op de verzekering van de ouder(s).
  • Indien een kind door een specialist wordt verwezen gelden de regels voor een ‘chronische indicatie’. Ook de huisarts kan een kind een chronische indicatie geven bij verwijzing. Bij een chronische indicatie is er sprake van een indicatie die langdurige behandeling behoeft (>20 keer). De kosten voor deze behandeling zijn als volgt: de eerste 18 behandelingen (per kalenderjaar) worden uit de basisverzekering vergoed, 2 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering vergoed of moeten zelf betaald worden. Het totaal van 20 behandelingen is dan bereikt. De daarop volgende behandelingen worden geheel door de zorgverzekeraar vergoed. Ook in het daaropvolgende kalenderjaar. Een verwijzing van huisarts of specialist waarop een chronische indicatie wordt aangegeven (bijv.: motorische ontwikkelingsachterstand), is hiervoor vereist.
  • Wanneer er een eigen bijdrage wordt gevraagd of een beperkt aantal behandelingen wordt vergoed, staat dat in de voorwaarden van uw (aanvullende) verzekering vermeld. Ook vindt u deze informatie doorgaans op de website van uw zorgverzekeraar.

Afspraken annuleren
Gemaakte afspraken die niet minimaal 48 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. Afspraken op maandag, dienen vrijdag vóór 17.00 uur te worden afgezegd. Ook wanneer u of uw kind ziek is en u dit niet bijtijds meldt kan het zijn dat we de besproken behandeltijd in rekening brengen.