Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Posted by on aug 1, 2019 in waardering |

Merlijn

De ouders van Merlijn (2019):

Als baby was Merlijn erg angstig en onrustig, hij vocht letterlijk tegen de slaap wat hij uren (soms wel 5 uur) achter elkaar kon volhouden. Hij sloeg en schopte dan wild om zich heen, alles om maar niet in slaap te vallen. Doodop was hij, maar het loslaten durfde hij niet. Zo zielig om te zien, en zo vermoeiend voor hem en voor ons als ouders.

Onze oudste zoon werd al behandeld door Paulien en had daar veel baat bij, dus vroeg ik haar of ze Merlijn (toen bijna 4 maanden oud) ook kon behandelen. Dat kon en omdat hij al zeer angstig was kwam ze bij ons thuis zodat ze hem kon behandelen in een voor hem veilige omgeving. Heel erg fijn was dat!

De behandelingen hebben geholpen om Merlijn meer rust te geven en …het vertrouwen te geven dat hij ‘de dag los mocht laten en dat er morgen weer een nieuwe dag komt’. Ook heeft Paulien geholpen toen Merlijn wat laat pas ging zitten (10 maanden) en kruipen (12 maanden). Hij dreigde het kruipen over te slaan en meteen door te gaan naar lopen, wat nadelig kan zijn voor de motorische ontwikkeling. De oefeningen van Paulien hebben geholpen bepaalde reflexen te integreren en het kruipen te stimuleren. Zo ging hij met 12 maanden toch nog kruipen en heeft dat ruim 3 maanden gedaan voordat hij ging lopen. Nu is Merlijn een vrolijke, enthousiaste, ondernemende dreumes die goed slaapt en een sterke eigen wil heeft. Een groot verschil met de angstige en ongelukkige baby die hij ooit was.

Paulien heeft Merlijn vol geduld, rust en vertrouwen behandeld en hij voelde zich direct bij haar op z’n gemak. Z’n broer en wij ook trouwens. Ik kan iedereen de behandelingen van Paulien aanraden, ook als je kindje nog heel klein is, wacht er juist niet te lang mee!