Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Concentratie

Concentratie

Zoals Loesje al zei: “Ik verlies mijn concentratie niet, iets anders heeft mijn concentratie gewonnen”.

Maar als snelle afleidbaarheid tot leerproblemen , veel onrust of moeilijk inslapen leidt, wordt het vervelend. Dan vraagt de situatie om een oplossing die werkt.

Je concentratie verliezen betekent dat iets anders je aandacht heeft gewonnen. Een prikkel van buitenaf, geluid, aanraking, iets wat langs komt of een prikkel van binnenuit zoals gedachten, emoties of seintjes uit je ingewanden of je spieren. Vooral wanneer je overgevoelig bent voor seintjes – van welke aard dan ook – gaat je aandacht daar meteen naartoe.
Dat heeft te maken met je automatische veiligheid reacties, primaire reflexen genaamd. Zij waarschuwen je voor gevaar. Echter als die seintjes té hard bij je binnenkomen, roepen ze té snel om aandacht en kun je ze niet negeren. Ook de seintjes die op dat moment helemaal niet belangrijk zijn. En dan ben je dus snel afgeleid, je aandacht is weg van de taak waar je mee bezig was en het kost tijd en aandacht om die taak opnieuw op te pakken.

Om erachter te komen wat de reden voor die prikkelgevoeligheid is, heb ik verschillende methoden om te onderzoeken waar dat vandaan komt én ermee aan de slag te gaan.
Het doel is dat je weer beter met je aandacht bij je werk kunt blijven, beter kunt inslapen en minder last van onrust of je emoties en gedachten hebt. Jij wordt zélf weer de baas!

Neem hier een kijkje als je meer wilt weten:

MNRI
Kind-In-Evenwicht