Pages Menu

Torenlaan 11B‎
035 69 321 94
1402 AT Bussum
info@oefentherapie-bussum.nl
Categories Menu

Bakfiets

Bakfiets
Het vaker mooi weer dan je denkt in Nederland en ik zie heel veel kinderen op straat spelen waar dat kan. Vaders en moeders met hun kinderen. Grote en kleine kinderen, dikke en dunne kinderen. Kinderen in de bakfiets of op hun eigen fiets. En die fiets, daar wilde ik het even met jullie over hebben.
In Nederland kunnen we fijn en veilig fietsen maar we moeten het wél eerst leren. En leren doe je in de praktijk. Daarna kun je genieten van je fietstocht naar school of naar een vriendje of vriendinnetje. Later naar je werk of gewoon een rondje in je vrije tijd met de wind door je haren. Een fiets is goedkoop, gebruikt geen brandstof en je pakt hem makkelijk voor een kort ritje.
Een stukje fietsen, elke dag, houdt je fit, slank en vrolijk Daar blijft je op een makkelijke manier gezonder bij. Je geest krijgt even rust als je op de fiets naar huis gaat in plaats van met de auto. Ook voor kinderen is het fijner en gezonder om naar huis te fietsen en niet in de auto of …. de bakfiets te zitten. Ze zitten op school vaak al uren op hun stoel. Op de fiets kun je weer in balans komen na al dat gezit. Je kind komt dan ook vaak vrolijker thuis, uitgewaaid en verfrist.
Natuurlijk geldt dat niet voor álle kinderen en ouders. Er zijn situaties waarin zowel de auto als de bakfiets echt een heerlijk en praktisch alternatief zijn. Maar, ouders, neem de moeite en tijd om je kind goed te leren fietsen en met het verkeer om te gaan. Je zult er allebei veel plezier van hebben!
Ik wens iedereen veel ‘wind door de haren’!

Paulien Stap, Kinderoefentherapeut.

P.S. Papa, mama, vergeet niet de (loop-)fiets van je kind bijtijds wat hoger te stellen. Knieën bijna gestrekt is een goede maat. En ze groeien zo hard!